Кожен 10-й банк у США відноситься до категорії проблемних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен 10-й банк у США відноситься до категорії проблемних

Казна та Політика
207
Кількість проблемних банків в США, яким загрожує банкрутство, в першому кварталі становить 775, або 10% від загальної їх кількості, з активами на суму $431 млрд, повідомила Федеральна корпорація із страхування депозитів (Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC).
На кінець 2009 року до категорії проблемних відносилось 702 банки (з активами в обсязі $402,8 млрд), на кінець 2008 року - всього 252 банки, пише The Wall Street Journal.
FDIC чекає, що в поточному році кількість збанкрутілих банків досягне піку після поступового збільшення впродовж трьох останніх років. З початку року регулятори закрили 72 банки, що більш ніж удвічі перевищує показник за аналогічний період 2009 року.
"В банківській системі як і раніше багато проблем, і ми не можемо ігнорувати можливість посилення волатильності фінансових ринків", - заявила глава корпорації Шейла Бер.
З початку 2008 року в США припинили своє існування 237 банків.
FDIC заявила, що дефіцит фонду страхування вкладів до кінця першого кварталу становив $20,7 млрд, дещо покращавшись відносно кінця минулого року. У січні-березні 2009 року кількість проблемних банків становила 305, а обсяг фонду страхування складав $13 млрд.
Проте представники корпорації висловили деякі ознаки оптимізму. Сумарний прибуток американських банків в першому кварталі досяг $18 млрд, що є максимумом з січня-березня 2008 року і більш ніж втричі перевищує показник першого кварталу минулого року. Більше половини застрахованих банків повідомили про зростання прибутку в минулому кварталі - це максимальний рівень більш ніж за три роки. Крім того, банки виділили в січні-березні менше коштів на резерви під майбутні втрати.
При цьому найбільші банки країни відчувають себе значно краще за дрібніших конкурентів. За даними FDIC, зростання прибутку крупних банків було більшим, так само як і скорочення резервів на "безнадійні борги" було значнішим. Крім того темпи скорочення кредитування найбільшими банками сповільнювалися останні два квартали.
FDIC - банківський регулятор, який страхує депозити 7,932 тис. фінансових інститутів з активами на суму $13,4 трлн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас