Банк Santander запідозрив Медоффа ще в 2006 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Santander запідозрив Медоффа ще в 2006 році

Кримінал
536
Із внутрішніх документів іспанського банківського гіганта Santander виявляється, що діяльність творця найбільшої в історії фінансової піраміди Бернарда Медоффа викликала в банку підозріння ще в 2006 році, повідомляє Daily Telegraph.
Співробітники Santander розуміли, що операції Медоффа, що зізнався в злочинах в грудні 2008 року, "оточує завіса секретності", вони не проходять незалежну перевірку. Ці підозри були викладені в звіті, призначеному для службового користування, який був підготовлений Optimal Investment Services, швейцарським підрозділом Santander. В даний час звіт залучений до документів суду в Маямі, куди його направили латиноамериканські інвестори, що подали позов проти Optimal, що не захистив їх від вкладень коштів до фондів Медоффа. У його фінансовій піраміді Santander і інвестори банку втратили більше 3,2 млрд доларів.
В доповіді Optimal вказується, що Madoff Investment Securities - родинний бізнес, що знаходить в приватних руках, що "збільшує вірогідність змови". Звіт проливає нове світло і на роль Рут Медофф. Дружина шахрая категорично заперечує, що їй було відомо про махінації. Хоча вона колись працювала бухгалтером в його компанії, вважали, що її зв'язок з цією компанією припинився. Проте в звіті говориться, що "дружина Берні залишається бухгалтером і ходить на роботу три рази на тиждень".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас