Азаров: Україна може розмістити євробонди у найближчі тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна може розмістити євробонди у найближчі тижні

Казна та Політика
535
Україна може вийти на ринок зовнішніх запозичень протягом найближчих декількох тижнів, вважає прем'єр-міністр країни Микола Азаров.
"Ми зараз бачимо до себе довіру - провели тендер із залучення зовнішніх запозичень, і всі крупні банки, крупні інвестори прийшли до нас з пропозиціями. Ми обрали найвигідніші для нас пропозиції з найоптимальніших параметрів, і я думаю, що протягом найближчих декількох тижнів ми оформимо цю позику", - сказад Азаров журналістам.
Прем'єр уточнив, що позика буде довгостроковою. "Це буде, безумовно, довгострокова позика - ми "коротких" грошей не беремо", - додав він.
Як повідомлялося, Україна обрала "ВТБ Капітал", JP Morgan і Morgan Stanley організаторами випуску євробондів.
Заступник міністра фінансів України Андрій Кравець раніше повідомив, що Україна може вийти з розміщенням єврооблігацій в середині червня 2010 року. За його словами, розміщення цінних паперів доцільно проводити в доларах з прибутковістю нижче 8% на термін 10 років.
Україна востаннє розмістила єврооблігації восени 2007 року: 10-річні євробонди на $700 млн було розміщено під 6,75% річних. За даними ЗМІ, уряд допускає випуск в 2010 році єврооблігацій на суму близько $1,3 млрд.
За оцінками учасників фондового ринку, обсяг випуску суверенних єврооблігацій України в 2010 році може скласти до $500 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас