Точка зору: Іноземні інвестори виводять гроші з ринків, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Іноземні інвестори виводять гроші з ринків, що розвиваються

Казна та Політика
954
На фоні розмов про другу хвилю кризи іноземні інвестори вважають за краще не ризикувати і виводять гроші з фондів ринків, що розвиваються. Таку точку зору висловила аналітик інвестиційної компанії "Альтана Капітал" Яна Лаврик.
За її припущенням, "ймовірно, великий обсяг торгів, що спостерігається сьогодні, є свідченням виходу з ринку крупних гравців". В середу, 19 травня, після невеликого відскоку на вчорашній сесії, український фондовий ринок з новою силою продовжив падіння. Торги відкрилися помітним зниженням, на самому початку дня індекс УБ пробив рівень 2000 пунктів і досяг значень першої декади березня ц.р.
Я.Лаврик відзначила, що останнім часом негативний перебіг вітчизняним торгам задає негативна динаміка на зарубіжних ринках. Індекс УБ сьогодні спрямувався на червону територію услід за російськими і європейськими індикаторами. До побоювань розростання боргової кризи в Європі додалися введення німецьким регулятором обмежень на торгівлю європейськими держоблігаціями і заборону на незабезпечені короткі продажі для низки фінансових інструментів. Метою такого кроку було бажання Німеччини надати підтримку євро, але інвестори запанікували, сприйнявши заходи регулятора як сигнал до погіршення ситуації в Європі.
За словами аналітика, в кінці дня вийшла статистика щодо споживчих цін в США. У квітні на зміну зростанню цін прийшла дефляція, хоча аналітики чекали підвищення ІПЦ на 0,1%. З одного боку, показник свідчить про збереження слабкого споживчого попиту, зумовленого високим безробіттям, з іншого - про відсутність інфляційного тиску в американській економіці і створює сприятливі передумови для збереження політики дешевих грошей Федрезервом США протягом ще тривалого часу. Суперечлива статистика не зробила істотного впливу на перебіг зарубіжних торгів.
Я.Лаврик підкреслила, що після закриття довгих позицій сьогодні з ранку інвестори зайняли вичікувальну позицію, уважно спостерігаючи за динамікою зарубіжних індикаторів. В самому кінці сесії на тлі зниження провідних індикаторів на світових ринках індекс УБ втратив ще близько 3% і опустився нижче 1900 пунктів. Аутсайдерами торгів стали найбільш сильно розігріті напередодні папери, без преференцій по галузях. У лідерах падіння закріпилися акції Стахановського ВЗ (-17,56%), Мостобуду (-18,60%), Сумського НВО ім. Фрунзе (-17,91%), Алчевського КХЗ (-25,43%).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас