Пол Волкнер: Ситуація у Європі вказує ризики для США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пол Волкнер: Ситуація у Європі вказує ризики для США

Казна та Політика
734
Боргова криза в Європі свідчить про існування серйозної небезпеки для Сполучених Штатів, якщо ті не візьмуть свій дефіцит бюджету під суворий контроль, заявив колишній голова Федеральної резервної системи Пол Волкер.
"Якщо нам знадобиться якась ілюстрація потенційних загроз для нашої економіки в результаті неконтрольованого зростання запозичень, нам досить буде поглянути на боротьбу за збереження єдиної європейської валюти, за відновлення рівноваги в європейській економіці і за збереження політичної єдності Європи", - сказав Волкер.
Волкер, спеціальний радник президента США Барака Обами, заявив, що все більше розвинених країн усвідомлюють небезпеку досягнення "безпрецедентних рівнів державного боргу" після виходу з глобальної рецесії. Дефіцит бюджету США досяг $1,4 трлн. у 2009 р., що становить приблизно 10% від всієї американської економіки. Білий дім прогнозує, що цього року дефіцит досягне $1,6 трлн.
Раніше Волкер заявив, що з нинішньої ситуації в Європі є лише один вихід: перебудувати всю соціальну структуру багатих країн регіону і "навчитися жити за коштами". В той же час, колишній голова ФРС вважає, що якби в Європі не було єдиної валюти, нинішні проблеми мали б набагато більший масштаб.
Виступаючи вчора у Стенфордському університеті , Волкер зазначив, що на відміну від Греції і інших малих країн Європи, в США є перевага у вигляді добре відлагоджених валютного і кредитного ринків, які вважаються безпечними притулками під час фінансової кризи. Проте, Волкер попередив про необхідність вирішення довгострокових бюджетних проблем, таких, як зростання соціальних програм і старіння населення США.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас