Нурієль Рубіні: США можуть стати жертвою фінансових зловмисників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нурієль Рубіні: США можуть стати жертвою фінансових зловмисників

Казна та Політика
1158
США можуть стати жертвою фінансових зловмисників, які зазіхають на обтяжені боргами країни, - від Сполученого Королівства до Японії, на другому етапі фінансової кризи, стверджує професор Нью-Йоркського університету Нурієль Рубіні. Про це пишуть в Bloomberg.
"Мисливці боргового ринку вже прокинулись у Греції, в Іспанії, в Португалії, Ірландії, Ісландії, і досить скоро вони можуть прокинутися в Сполученому Королівстві, в Японії, в США, якщо ми і надалі матимемо такий величезний бюджетний дефіцит", - заявив Рубіні вчора на заходах в Лондонській школі економіки.- "Є шанси, що вони прокинуться в США протягом наступних трьох років і скажуть: "Тут нестабільність".
Рубіні, виступаючи в лекційній залі, переповненій студентами, які потім вишикувались у чергу за автографом на його книгах, передбачив, що публічні борги, породжені банківською панікою 2008 р., в даний час можуть викликати метаформозу фінансової кризи.
"Існує великий перекіс публічного сектора, з бюджетними дефіцитами близько 10%" валового внутрішнього продукту "в багаточисельних країнах", сказав професор Рубіні. "Історія свідчить, що ця криза, можливо, ще не минула. Ми лише пережили її перший етап, і в даний час є ризик виявитися в другій фазі цієї фінансової кризи".
США записали свій найбільший, квітневий, дефіцит бюджету, в рекорди, коли перевищення витрат над доходами досягло 82,7 млрд дол. В даний час прогнозують, що державний борг США до 2020 р. досягне 90% ВВП.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас