Науковці: маленькі брехуни стають хорошими банкірами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Науковці: маленькі брехуни стають хорошими банкірами

Казна та Політика
130
Чим раніше дитина починає обманювати, тим більше у неї шансів досягти істотних результатів в розвитку і стати успішною в дорослому віці.
Такі результати дослідження канадських науковців, які наводить в неділю The Telegraph.
За словами фахівців Торонтського університету, вміння брехати передбачає напружену роботу мозку. Чим краще когнітивні здібності дитини, тим краще їй вдається приховати сліди брехні.
"Такі діти, швидше за все, стануть успішними банкірами", - стверджує доктор Канг Лі з Університету Торонто.
В дослідженні вчених взяли участь 1200 дітей і підлітків у віці від 2 до 17 років, повідомляють РИА Новости. Маленьких дітей перевіряли на чесність просто: за спиною дитини клали іграшку, після чого просили не дивитися на неї і виходили з кімнати. Через деякий час до кімнати поверталися і запитували дитину, чи дивилась вона на іграшку. Відповіді звіряли з відео, яке знімалося під час відсутності в кімнаті дорослого.
В групі дворічних дітей здатність брехати демонстрував лише кожен п'ятий. У чотирилітньому віці прагнення брехати проявляли 9 із 10 дітей, а до 12 років брехали майже всі.
"Батькам не варто хвилюватися, якщо вони бачать, як їх дитина говорить неправду, - говорить директор Інституту дитячих досліджень при університеті Торонто доктор Канг Лі. - Адже брешуть майже всі діти. Це означає новий етап в їх розвитку і демонструє більший прогрес в пізнанні світу. Такі діти в майбутньому можуть стати банкірами".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас