Правляча в Німеччині коаліція виступає за оподаткування фінансових операцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правляча в Німеччині коаліція виступає за оподаткування фінансових операцій

254
Парламентські фракції правлячої в Німеччині християнсько-ліберальної коаліції виступили з ініціативою введення міжнародного податку на фінансові трансакції, повідомляє агентство DAPD із посиланням на голову фракції ХДС/ХСС в бундестагу Фолькера Каудера і главу фракції СвДП Біргіт Хомбургер.
В своєму рішенні члени коаліційної ради закликають уряд Німеччини на міжнародному рівні добиватися прийняття закону про оподаткування фінансових ринків. Зокрема, йдеться про введення податку на фінансові операції або на діяльність на фінансовому ринку. У першому випадку оподатковуватимуться будь-які біржові операції, в другому випадку закон торкнеться діяльності фінансових компаній.
Перспектива введення податку на діяльність на фінансовому ринку - свого роду компроміс, на який пішла правляча коаліція ХДС/ХСС-СвДП в спробі добитися підтримки своєї ініціативи опозиційними партіями в бундестагу. Представники "зелених" і СДПГ неодноразово заявляли про необхідність вжиття рішучих заходів проти діяльності біржових спекулянтів. В разі прийняття закону про оподаткування діяльності фінансових компаній банкам доведеться платити податок від прибутку і заробітної плати своїх співробітників. До даної пропозиції зі схваленням поставилася як федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, так і представники Міжнародного валютного фонду (МВФ), відзначає агентство dpa.
Парламентські фракції правлячої коаліції, крім того, обговорюють можливість заборони продажу активів без покриття, введення контролю над рейтинговими агентствами і хедж-фондами.
Питання про нові правила контролю за хедж-фондами обговорювалося також на міжнародному рівні під час зустрічі міністрів фінансів ЄС в Брюсселі 18 травня. Учасникам зустрічі вдалося домовитися про посилення регулювання діяльності хедж-фондів і приватних інвестиційних компаній. Згідно з новими правилами, їх менеджери повинні будуть пройти первинну реєстрацію в наглядових органах ЄС і проінформувати їх про можливі ризики своїх фондів і їхні інвестиційні стратегії.
Для того щоб нова угода набрала чинності, її має затвердити Європарламент. Міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле висловив упевненість, що урядам країн-членів Євросоюзу вдасться досягти домовленості з Європарламентом з цього питання, вказує AFP.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас