ГоловКРУ виявило фінансові порушення в банках, що рекапіталізуються, в "Нафтогазі" і Держрезерві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГоловКРУ виявило фінансові порушення в банках, що рекапіталізуються, в "Нафтогазі" і Держрезерві

423
Головне контрольно-ревізійне управління виявило низку раніше допущених фінансових порушень в банках ("Київ", Укргазбанк, Родовід Банк), які рекапіталізуються державою, а також в компанії "Нафтогаз України" і Державному комітеті з матеріального резерву. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів із посиланням на заяву голови ГоловКРУ Петра Андрєєва.
За словами Андрєєва, ГоловКРУ за дорученням Президента Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова проводить перевірки державних банків після їх рекапіталізації.
"Основне питання, основна проблема нашої ревізії - ті гроші, які банки отримали на рекапіталізацію, цільове їх використання", - заявив Андрєєв.
За його даними, проміжні результати перевірок свідчать про багатомільйонні розкрадання бюджетних коштів.
"На жаль, ці кошти не були направлені на відшкодування вкладів громадянам", - відзначив він.
Андрєєв додав, що в "Нафтогазі" також виявлено фінансові порушення.
"Встановлено масові порушення, у тому числі витрачання бюджетних ресурсів на оплату газу внаслідок того, що попередній уряд уклав контракти за завищеними цінами", - сказав він.
Результати перевірок Держрезерву, за даними голови ГоловКРУ, свідчать про недостачу матеріальних цінностей.
"Попередній уряд допустив безконтрольність, унаслідок чого деякі підприємства (системи Держрезерву) ліквідовано, матеріальний резерв, який зберігався на цих підприємствах, абсолютно відсутній", - відзначив Андрєєв.
За його словами, в зв'язку з цим важливими є проведення міжнародного аудиту діяльності попереднього уряду для реальної оцінки ситуації в різних секторах і економіці в цілому.
Як повідомлялося, в середині березня Кабінет Міністрів призначив головою Головного контрольно-ревізійного управління Петра Андрєєва.
Попередній керівник ГоловКРУ Микола Сивульський помер 29 грудня 2009 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас