СОТ розслідує продовження торгівельних зборів з китайського імпорту в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ розслідує продовження торгівельних зборів з китайського імпорту в ЄС

256
СОТ розпочала розслідування стосовно торгівельних зборів, які ЄС наклав на імпорт китайського взуття, а також взяла до розгляду скарги Південної Кореї і В'єтнаму на США, повідомляє Associated Press.
КНР оспорює продовження Брюсселем введених в 2006 році торгівельних експортних мит на ввезення китайського шкіряного взуття на 15 місяців з метою захисту європейських виробників.
На думку представників Пекіна, введення антидемпінгових мит підпадає під визначення протекціонізму, що обмежує свободу торгівлі. Інші імпортери підтримали претензії Китаю. За оцінками експертів, щороку компанії втрачають мільйони євро на сплаті європейських мит.
Брюссель, у свою чергу, вказує на великий обсяг нелегальної продукції, що надходить з ринку Піднебесної, яка реалізується за заниженими цінами порушуючи торгівельне законодавство.
Тим часом, Сеул і Ханой оспорюють порядок віднесення Вашингтоном імпортних товарів до категорії продукції, що реалізовується за "демпінговими" цінами. Корея не згодна з накладенням мит на своїх імпортерів сталі, тоді як В'єтнам – на компанії, що реалізують морепродукти, у тому числі креветки.
Як очікується, рішення щодо поданих скарг буде прийняте на початку наступного року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас