НАТО може піти на скорочення витрат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО може піти на скорочення витрат

218
Наслідки економічної кризи змушують Північноатлантичний альянс розглянути питання про скорочення витрат, пише у вівторок газета "Фігаро".
"Настала черга НАТО подумати про економію: у альянсі змушені враховувати при підрахунках витрат бюджетну кризу в ЄС, а також загрозу скорочення витрат на оборону (у країнах НАТО – ред.)", - пише газета.
Виступаючи в понеділок в Брюсселі, екс-держсекретар США Мадлен Олбрайт, яка представляла пропозиції щодо нової стратегії НАТО, розроблені міжнародною групою експертів, визнала, що тепер альянсу потрібно "розумніше витрачати гроші".
"Фігаро" повідомляє, що експерти на чолі з М.Олбрайт підтримали сформульоване раніше Францією пропозицію про адміністративну реформу НАТО і зменшення витрат. Вони запропонували зробити роботу служб альянсу раціональнішою. Крім того, на думку експертів, слід "зменшити витрати на роботу штаб-квартири, зменшити кількість комітетів і агентств".
Газета повідомляє, що в НАТО працюють 20 тис. цивільних і військових, які не беруть участі у військових операціях. У альянсі діють 39 комітетів, які діляться на 380 підкомітетів і робочих груп.
За повідомленням "Фігаро" у Франції активно підтримують пропозиції щодо економії грошей в НАТО. Більше того, в Парижі наполягають на тому, щоб відповідні рішення були прийняті вже 10 червня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас