У понеділок долар США втратив раніше завойовані позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У понеділок долар США втратив раніше завойовані позиції

Валюта
1291
В понеділок долар США втратив раніше завойовані позиції відносно високоприбуткових валют на тлі слабких новин і низки технічних чинників. Як зазначають експерти X-Trade Brokers Ukraine, під час торгів на азіатських майданчиках валютна пара євро/долар досягла чотирилітнього мінімуму - 1,2234, проте, змогла відновити позиції під час європейської і американської сесій, отримавши підтримку з боку зростання основних європейських індексів.
Європейська валюта, як і інші високодоходні конкуренти долара, продовжує залишатися під тиском, не дивлячись на спроби відновлення, що обумовлене загальним зниженням схильності до покупки ризикових активів. Крім того, значне зниження євро в даний момент надає підтримку економікам провідних країн Єврозони, що відновлюються, де спостерігається стабільне зростання експорту і як наслідок промислового виробництва.
Новини понеділка були слабкими. Проте варто відзначити індекс ділової активності від ФРБ Нью-Йорк, що продемонстрував зниження до рівня 19.1, тоді як прогнозувалося - 30.00. Крім того опубліковані дані з чистого надходження капіталу в довгострокові активи в США склали $140.5 млрд. і перевищили прогнозні очікування. Це чинило додатковий тиск на долар на початку американських торгів.
Однак вже в середині американської сесії зростання єдиної валюти було зупинене услід за значним зниженням ціни на нафту і основні фондові індекси. Зміцнення вартості американської валюти продовжується разом із зниженням схильності учасників ринку до ризику. При цьому для відновлення зростання ризикових активів, на думку експертів X-Trade Brokers Ukraine, знадобляться сильні дані з європейських країн і закінчення спекуляцій на тему Греції.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас