Помер британець, який заклався з букмекерами на власне життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Помер британець, який заклався з букмекерами на власне життя

120
Житель англійського графства Бакінгемшир, який був хворий на рак, виграв 10 тис. фунтів, поставивши на те, що проживе довше, ніж передбачали йому лікарі. Він помер у віці 60 років, передає ВВС.
В 2006 р. у Джона Метьюса з містечка Мілтон-Кейнс було діагностовано злоякісну мезотеліому - пухлину, що нерідко виникає в результаті контакту з азбестом. Лікарі говорили, що чоловікові залишилося жити не довше декількох місяців.
Почувши діагноз, Метьюс звернувся до букмекерської контори, де зробив дві ставки по 100 фунтів (при шансах 50:1) на те, що він все ще буде живий до червня 2008 р. і 2009 р.
Забрав перші два виграші, він зробив третю ставку, яка принесла б йому ще 10 тис. фунтів, якби він дожив до 1 червня цього року.
В минулому році Метьюс сказав: "Думаю, я перша людина в світі, що зробив ставку на своє життя. Коли мені поставили діагноз, мені сказали, що мезотеліома - це смертний вирок. Я не сильно переживав через це, тому всі рано чи пізно вмирають. Але мене зацікавило, скільки мені залишилося - тижні або роки".
Грем Шарп, який прийняв в Метьюса ставку, назвав цей випадок "унікальним" для своєї букмекерської контори William Hill. За словами Шарпа, суперечка стала для Метьюса стимул-реакцією для боротьби з важким захворюванням.
"Коли він вперше прийшов до нас, аби дізнатись, чи можна зробити ставку, я не міг зважитись. Думав, нас звинуватять в тому, що ми робимо щось погане. Але це дало йому стимул-реакцію продовжувати боротися з хворобою. Я був радий виплатити йому двічі по 5 тис. фунтів", - поділився Шарп.
Сам Метьюс тоді повідомив, що, якщо виграє, віддасть велику частину грошей на добродійність, у тому числі на користь фонду по боротьбі з раком.
Його друг і партнер по бізнесу Джон Ніколс розповів, що коли Метьюсу поставили діагноз, той був дуже засмучений.
Однак ця людина, за словами Ніколса, за вдачею був дуже винахідливим підприємцем: вже незабаром після того, як Метьюс дізнався про свій діагноз, він організував невеликий бізнес зі створення родинних відеофільмів.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас