Вчені прогнозують кінець природному зачаттю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені прогнозують кінець природному зачаттю

86
Через десять років пари, які бажають завести дітей, можливо, зовсім відмовляться від сексу, віддавши перевагу екстракорпоральному заплідненню.
За оцінками австралійських вчених, розвиток технології ЕКО дозволить домогтися 100-відсоткової гарантії успіху та вирощувати ембріони в спеціальних інкубаторах, керованих за допомогою комп'ютера, пише The Times з посиланням на результати дослідження.
У такий спосіб знизиться тиск, який відчувають пари відкладаючи народження дітей заради кар'єри, відзначає видання.
Автори дослідження пишуть про швидкий прогрес у штучному заплідненні серед свійських тварин, де вченим вдалося досягти практично 100-відсоткової гарантії успіху. Вони стверджують, що ця технологія легко може бути адаптована до людей.
За словами одного з авторів дослідження Джона Йовіча, "природна репродукція досить неефективна", тому через 5-10 років сорокарічні пари, які бажають мати дитини, будуть прибігати до ЕКО.
Керівник дослідження, ветеринар з Австралії Габор Ваджта підкреслив, що отримання ембріонів худоби в пробірці в 100 разів ефективніше, ніж натуральне відтворення. На його думку, немає ніяких причин для того, щоб штучне запліднення в людини теж не стало в 100 разів ефективніше, ніж традиційні спроби зачати дитини.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас