МВФ заявляє про прогрес в переговорах з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ заявляє про прогрес в переговорах з Україною

Казна та Політика
798
Постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр заявив, що в переговорах про 19-мільярдний Україні спостерігається значний прогрес.
Як повідомляє Reuters, про це представник фонду сказав на сьогоднішній конференції в Лондоні. "Ми досягли значного прогресу (у переговорах). У нас є спірні питання довкола консолідації податків і банківської реформи", - зазначив Альєр.
Прибуття місії МВФ до України очікується вже на цьому тижні. Представники фонду проаналізують можливість уряду виконати параметри держбюджету, в якому, зокрема, передбачені зовнішні позики (розміщення євробондів на 1,3 мільярда і 2 мільярди доларів кредиту МВФ).
Раніше перший заступник глави адміністрації президента України Ірина Акімова висловила сподівання на швидке завершення переговорів з Фондом. "Переговори йдуть не дуже легко, але я думаю, що ми просуваємося до успіху", - сказала вона в минулі вихідні під час щорічних зборів ЄБРР в Загребі.
В свою чергу віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що кредити МВФ уряд планує в основному направити на поповнення золотовалютних резервів.
Нагадаємо, восени 2008 року МВФ затвердив для України дворічну стабілізаційну програму stand-by на 16,4 мільярда доларів, з якої трьома траншами було виділено близько 10,5 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас