Білоруські і російські виробники і переробники молока домовилися об'єднатися в єдиний союз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруські і російські виробники і переробники молока домовилися об'єднатися в єдиний союз

Аграрний ринок
212
Білоруські і російські виробники і переробники молока домовилися об'єднатися в єдиний союз. Про це було заявлено на зустрічі міністра сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь Семена Шапіро з головою правління Національного союзу виробників молока Російської Федерації "Союзмолоко" Андрієм Даниленком, повідомила прес-служба міністерства.
"Створене об'єднання повинне буде захистити інтереси виробників і переробників молока двох країн, і виробити єдині підходи, як в ціноутворенні, так і в контролі якості продукції. Крім того, з'явиться реальна можливість спільно боротися з несумлінною конкуренцією і несанкціонованими постачаннями продукції", - йдеться в повідомленні прес-служби.
"Не можна допустити повторення ситуації минулого року, коли через різницю в закупівельних цінах на молоко в Білорусі і Росії російським переробникам було вигідно купувати в Білорусі сухе молоко і відновлювати його", - відзначив під час переговорів С.Шапіро.
За його словами, "завдяки взаєморозумінню між аграрними відомствами двох країн, зростають закупівельні ціни на молоко в Білорусі і не падають в Росії".
За інформацією С.Шапіро, міністри сільського господарства двох країн прийняли рішення про тимчасове призупинення постачань сухого молока з Білорусі в РФ в період "великого молока". "Ми скоротимо виробництво сухого молока і збільшимо випуск тих молочних продуктів, які затребувані на російському ринку", - повідомив міністр.
За його словами, надлишки молочної продукції, які формуватимуться у білоруських виробників в цей період, можуть бути викуплені через інтервенційний фонд.
Розвитку двостороннього діалогу сприятиме також і створення спільної білорусько-російської комісії з моніторингу ринку, яка прийматиме рішення щодо єдиної цінової політики, виходячи зі світової кон'юнктури цін і стану російського ринку.
На сьогоднішній день Російська Федерація імпортує близько 7 млн. тонн молока на рік. У зв'язку з цим А.Даниленко відзначив, що "ми зацікавлені і потребуємо білоруської продукції, але за стабільними цінами, які забезпечують рентабельне виробництво молока".
Під час переговорів була також досягнута домовленість про створення спільного білорусько-російського підприємства, яке сприятиме просуванню білоруських товарів на російський ринок через російські торгівельні мережі.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас