Одне з управлінь КМДА порушило фінансову дисципліну на 1,24 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одне з управлінь КМДА порушило фінансову дисципліну на 1,24 млн грн

Казна та Політика
158
Головне управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики Київської міської державної адміністрації (КМДА) за період з 1 липня 2007 р. до 1 січня 2010 р. порушило фінансову дисципліну на 1,24 млн грн, повідомляє прес-служба Контрольно-ревізійного управління у м. Києві.
Порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, - майже на 597,5 тис. грн та втрат фінансових ресурсів, допущених внаслідок неефективних управлінських дій, у сумі 647,05 тис. грн.
Зокрема, не за цільовим призначенням використано 561,46 тис. грн, оскільки за рахунок коштів, передбачених у бюджеті м. Києва для надання фінансово-кредитної підтримки суб'єктам малого та середнього підприємництва, управління відшкодувало відсотки за користування банківськими кредитами відповідно до укладених договорів. Також виявлено, що в штатних розписах Головного управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики на 2007-2009 рр. утворено 2 управління загальною чисельністю 6 та 5 працівників відповідно, у складі яких не було відділів. Така ситуація призвела до порушення вимог постанови Кабінету міністрів України "Про впорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій" та, як наслідок, управління понесло додаткові витрати на оплату праці працівників (з нарахуваннями до фондів) на загальну суму 647,05 тис. грн. Крім того, зафіксовано зайве списання пального внаслідок використання автомобілів у вихідні дні без дозволів керівника у сумі 30 тис. грн та нецільове використання 6 тис. грн бюджетних коштів.
За порушення законодавства про бюджетну систему складено 1 протокол за ст. 164-12 КУпАП на колишніх керівників. До адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП притягнуто 2 посадові особи.
Матеріали ревізії передані до прокуратури Шевченківського району м. Києва.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас