У США розкритикували аудиторів для Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США розкритикували аудиторів для Тимошенко

Казна та Політика
7205
Американські експерти висловлюють подив у зв'язку з тим, що до перевірки уряду буде притягнена адвокатська контора, що не має досвіду аудиту.
Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на члена Асоціації судових адвокатів штату Нью-Йорк, що попросив не називати його імені.
"Власники фірми Плето Качеріс і Боб Траут добре відомі в юридичному світі як судові адвокати. Але аудит раніше не входив до сфери їх діяльності", - заявив він.
У відповідь на запит газети фірма Trout Cacheris повідомила, що координуватиме роботу "команди професійних юридичних і консалтингових компаній".
Серед них - міжнародне агентство розслідувань Kroll, Inc., що має офіси в 55 містах світу, і одна з найбільших юридичних фірм Akin Gump Strauss Hauer & Feld, LLP, представництва якої знаходяться у Вашингтоні, Лондоні, Женеві і Москві.
А головною метою аудиторської перевірки, згідно із заявою співвласника фірми Плето Качеріса, є "виявлення проблем, що заважають Україні повністю реалізувати свій економічний потенціал".
Обидві компанії, притягнені власниками Trout Cacheris до розслідування, мають досвід спілкування з українською владою.
В 2001 році на замовлення власника компанії EastOne Віктора Пінчука агентство Kroll проводило розслідування причетності президента Леоніда Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.
Після шестимісячного розслідування агентство заявило, що "немає жодних підстав вважати, що президент Кучма якимось чином причетний до вбивства".
В свою чергу юридична фірма Akin Gump представляла інтереси власника футбольного клубу "Шахтаря" Ріната Ахметова в судовому процесі проти інтернет-видання "Обозреватель".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас