Єфремов: ВР розгляне 20 травня зняття недоторканності із нардепів Парубія та Гримчука — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов: ВР розгляне 20 травня зняття недоторканності із нардепів Парубія та Гримчука

Казна та Політика
705
Верховна Рада (ВР) України розгляне питання про зняття недоторканості з депутатів за поданням Генеральної прокуратури України (ГПУ) в четвер, 20 травня.
Про це журналістам перед засіданням погоджувальної ради заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Це питання завтра (18 травня) розглядатися не буде, оскільки воно не прйшло розгляд в профільному комітеті, але, швидше за все, його розглянуть вже в четвер", - сказав він. Також Єфремов зазначив, що ПР голосуватиме за зняття недоторканості з деяких депутатів.
Зазначимо, 14 травня ц.р. генпрокурор України Олександр Медведько вніс на розгляд ВР подання про зняття депутатської недоторканості з нардепів від НУ-НС Юрія Гримчака і Андрія Парубія. Прокуратурою Києва були порушені кримінальні справи відносно Парубія і Гримчака. Їм інкримінується перешкоджання виконанню службових обов'язків голови ВР і нардепів України за попередньою змовою.
В свою чергу Парубій зазначив: "Немає сумнівів, що за поданням Медведька в парламенті знайдеться більшість голосів, аби проголосувати, немає сумнівів, що прокуратура може прийняти як запобіжний захід утримання під вартою. Я переконаний, це незаконні дії. Вони носять виключно політичний характер". 6 травня ц.р. депутат повідомив, що його викликають в столичну прокуратуру як свідокв у кримінальній справі відносно порушень в результаті інциденту у ВР, який стався під час ратифікації договору про пролонгацію перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України. Парубій додав, що викликаний до прокуратури на 6 травня, проте домовився про перенесення зустрічі із слідчим на 10 травня через те, що на зазначений день у нього заплановані зустрічі.
Раніше повідомлялося, що розмір збитків, завданих будівлі парламенту під час подій 27 квітня, склав більше 1 млн грн. За словами голови ВР Володимира Литвина, зокрема, на відновлення технічного устаткування сесійної зали буде потрібно близько 98 тис. грн., а на відновлення підлоги, покриття і меблів - 912 тис. грн.
Нагадаємо, 27 квітня ВР України ратифікувала угоду про пролонгацію терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на українській території, а також прийняла держбюджет-2010. Голосування відбувалося в напруженій атмосфері. У сесійній залі відразу ж після відкриття пленарного засідання у бік президії полетіли яйця.
Спікеру парламенту Литвину довелося ховатися від них під парасольками. Пізніше в залі спрацювали декілька димових шашок, а між депутатами від коаліції і опозиції виникли бійки. Пізніше "Народна самооборона" повідомила, що депутат від фракції НУ-НС Олесь Доній після подій в парламенті був госпіталізований із струсом мозку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас