Тріше закликає країни єврозони до жорсткої бюджетної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше закликає країни єврозони до жорсткої бюджетної політики

Казна та Політика
385
Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше закликає країни єврозони до якісного стрибка в управлінні державними фінансами, аби запобігти розростанню боргової кризи.
"Ми зараз відчуваємо виняткову напругу. На ринку завжди існує ризик поширення зарази - подібно до того, як ми це бачили у випадку з фінансовими інститутами в 2008 році", - сказав він в інтерв'ю журналу Der Spiegel.
На його думку, необхідний якісний стрибок відносно того, як європейські країни вирішують свої бюджетні проблеми.
"Потрібні важливі зміни, аби запобігати порушенням, забезпечити ефективне запровадження рекомендацій, зроблених сусідами, а також реальні і ефективні санкції в разі порушень", - сказав він.
Він виступив на захист рішення ЄЦБ почати покупку облігацій найбільш сильно уражених кризою країн і запевнив, що це не призведе до прискорення інфляції.
Тріше спростував припущення, що ЄЦБ готовий заплатити за порятунок Греції підвищенням інфляції.
Курс євро впав минулого тижня на 3,1%, в п'ятницю під час сесії єдина європейська валюта падала до долара до мінімуму з жовтня 2008 року - до $1,2354. Багато учасників ринку вважають, що євро увійшов в період тривалої слабкості через побоювання інвесторів відносно майбутнього єврозони і можливості ослаблення європейської економіки.
Глава Deutsche Bank Йозеф Акерманн висловив у п'ятницю в телеінтерв'ю сумніви що Греції удасться в майбутньому, зміцнивши економіку, розрахуватися із своїх зовнішніх боргів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас