ЄС готується до голосування щодо регулювання хедж-фондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готується до голосування щодо регулювання хедж-фондів

Казна та Політика
344
Міністри фінансів європейських держав готуються до голосування по новій директиві ЄС, яка регулює діяльність хедж-фондів і венчурних капіталістів, повідомляє ВВС News.
На думку лондонських фондових менеджерів, нові правила позбавлять фонди, зареєстровані за межами ЄС, залучати кошти в Європі. Уряд США охарактеризував пропоновані плани як протекціонізм. Новий уряд Британії намагався відкласти голосування, призначене на найближчий вівторок, але зпзнав невдачі.
Хедж-фонди грають дуже важливу роль в економіці Британії. За оцінками, 80% європейських і близько чверті глобальних хедж-фондів зареєстровано в Лондоні. За словами мера Лондона Бориса Джонсона, плани ЄС по регулюванню хедж-фондів стануть зашморгом для Лондона як фінансового центру.
Європейська комісія хоче, щоб нові правила ліквідували те, що вона бачить як невідповідності в наявних національних системах регулювання.
Противники пропонованих змін стверджують, що, якщо вони будуть прийняті, багато фондів, зареєстрованих в Лондоні, переберуться до Швейцарії та інших країн, які не входять до ЄС.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас