Греція бореться з неплатниками "ганебними списками" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція бореться з неплатниками "ганебними списками"

Казна та Політика
452
Міністерство фінансів Греції опублікувало список з 57 лікарів, підозрюваних в ухиленні від сплати податків.
На 11 самих злісних неплатників був накладений великий штраф в декілька сотень тисяч євро.
Подібна показова акція - частина кампанії, спрямованої на боротьбу з повсюдною корупцією і ухиленням від сплати податків, що, на думку грецької влади, сприяло фінансовій кризі, що розігралася в країні.
Міністерство фінансів попередило, що банківські рахунки тих, хто не хоче розплачуватися з державою, будуть конфісковані.
За загальними розрахунками, арешт цих рахунків може принести грецькій казні понад 40 млрд доларів, що рівнозначно 10% національного боргу Греції.
Рішення уряду вийшло у відповідь на вимогу громадськості закликати до порядку неплатників.
Лікарів, так само як і юристів і інших фахівців, які надають приватні послуги, звинувачують в тому, що вони підтримують чорний ринок, працюючи без квитанцій і декларуючи доходи, значно нижчі від реальних.
За задумом уряду, кампанія проти хабарників і неплатників податків допоможе стримати соціальну напруженість серед простих громадян, які найбільше постраждають через зниження зарплат і підвищення податків.
Як повідомляє кореспондент Бі-бі-сі в Греції Малкольм Брабант, тоді як "ганебні списки", вочевидь, дістануть схвалення в деяких верствах населення Греції, вони поставлять уряд в незручне становище, оскільки в наступну чергу громадськість може вимагати зняти депутатську недоторканість з корумпованих політиків.
З часу прийняття грецьким парламентом пакету заходів у відповідь на обіцяних МВФ і Євросоюзом 110 млрд євро в столиці країни і декількох крупних містах пройшли масові протести. 5 травня в результаті демонстрації на вулицях Афін, яка закінчилася кривавими безпорядками, загинули троє людей.
За повідомленнями світових інформаційних агентств, в п'ятницю в місті Салоніки було підірвано будівлю місцевого суду. Даних про потерпілих в результаті вибуху поки не надходило.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас