Корінням іпотечної кризи зайнялися прокурори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корінням іпотечної кризи зайнялися прокурори

Кредит&Депозит
896
Іпотечна криза, з якої стартувала світова фінансова криза, можливо, має цілком суб'єктивні причини. Генпрокурор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо зацікавився діями Deutsche Bank, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Merril Lynch, Citigroup, Credit Suisse, UBS і Credit Agricole. Вони підозрюються в тому, що умисне надавали некоректну інформацію міжнародним рейтинговим агентствам. У свою чергу агентства помилково присвоювали іпотечним облігаціям цих банків вищі рейтинги, ніж ті реально заслуговували, повідомляє Німецька хвиля із посиланням на AFP.
Деякі з перерахованих банків мають дочірні банки в Україні.
Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо викликав представників цих банків для надання свідчень. Як повідомляє Німецька хвиля, агентство Reuters, посилаючись на інформоване джерело, відзначає все ж, що триває лише попереднє розслідування, і не факт, що воно завершиться висуненням офіційних звинувачень.
Банкіри стверджують, що вони не винні. Зокрема, в офісі Deutsche Bank у Франкфурті-на-Майні говорять про те, що банк нічим негожим не займався і має намір в повному обсязі співробітничати з органами слідства з метою відновлення своєї репутації.
Нагадаємо також, що однією з основних причин обвалу курсу євро була некоректна політика по розміщенню позик (у тому числі - розміщення облігацій), що проводилася європейськими банками і урядами.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас