Експерт: Ключовий чинник успішної економіки - висока якість людських ресурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ключовий чинник успішної економіки - висока якість людських ресурсів

Казна та Політика
407
Україні для підвищення інтересу до її можливостей і потенціалу, необхідно почати з системи освіти, забезпечивши хорошу підготовку вчителів і якісну освіту школярів і студентів, оскільки ключовим чинником економічного успіху є висока якість людських ресурсів. Таку думку висловив виконавчий директор Дослідницького інституту фінської економіки (ETLA), доктор політичних наук Сікстен Коркман.
"Нема нічого важливішого, аніж бути упевненим у тому, що діти - школярі, студенти - отримають якісну освіту. А для цього потрібно починати з учителя. Я переконаний, що ключем успіху Фінляндії є дуже гарна підготовка вчителів. Вони здобувають гарну академічну освіту, і їхня професія вважається престижною", - підкреслив він.
Коркман також відзначив, що іще одним важливим показником успішної економіки є висока соціальна захищеність, зокрема, характерна для Фінляндії, Данії, Швеції і Норвегії.
"Той факт, що Скандинавські країни процвітають, свідчить про ефективність окремих характеристик скандинавської моделі: переговорів на ринку праці, інвестування в людський капітал і надання соціальних гарантій", - пояснив Коркман, відзначивши що велике значення має роль профспілок.
Експерт переконаний, що в умовах глобалізації, коли будь-яка компанія може збанкрутіти і її співробітники можуть втратити роботу, соціальний захист повинен розповсюджуватися на дуже широкі верстви населення.
"Вона не повинна бути надто розкішною, але має поширюватися на всіх", - підкреслив він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас