Кишиневу потрібна підтримка ФРН на переговорах із Брюсселем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кишиневу потрібна підтримка ФРН на переговорах із Брюсселем

Казна та Політика
156
Прем'єр-міністр Молдови Володимир Філат відвідав із візитом Берлін, де зустрівся з канцлером ФРН Ангелою Меркель. Як заявив він після переговорів в інтерв'ю Deutsche Welle, ФРН була однією з перших держав, які підтримали політичні перетворення в Молдові протягом останнього року. Сприяння Німеччині Кишиневу необхідне і на переговорах про можливість вступу до Європейського Союзу, зазначив прем'єр.
За словами Володимира Філата, Молдова добре розуміє, що попри на допомогу ззовні, всі проблеми в країні їм доведеться вирішувати самостійно. Але, аби їх вирішити, нам потрібні друзі і партнери. Після цього візиту я знаю, що до наших друзів відноситься і Німеччина, додав він. Перебуваючи у Федеральній Республіці, зізнався Філат, він помітив щирий інтерес до подій в Молдові.
Молдавський прем'єр-міністр заявив, що найважливішою метою Кишинева є "швидка інтеграція до Євросоюзу". За його словами, це - бажання не лише політичної еліти країни, але і абсолютної більшості її громадян. В той же час прагнення приєднатися до ЄС "не повинне розумітися як погіршення відносин із Росією або Україною", - підкреслив Філат.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас