Український авторинок виходить із кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український авторинок виходить із кризи

Казна та Політика
1108
Підсумки квітня виявилися оптимістичними для авторинку. Як повідомляє "AUTO-Consulting", продажі нових автомобілів збільшилися на 4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. В порівнянні з березнем зростання склало більше 5%.
Така тенденція, на тлі вже нового ціноутворення, свідчить про початок нового етапу для автомобільного ринку, зазначають аналітики. Покупці стали повертатися в автосалони і обирати собі нові авто.
Першим тенденції до "одужання" продемонстрував сегмент "Premium". У квітні українці активно пересідали на новенькі Lexus, BMW, Mercedes-Benz, Audi, особливо злякані майбутнім збільшенням акцизу на дорогі автомобілі.
В квітні попит на дорогі авто стимулював і падіння курсу євро, що почалося, хоча основні "вершки" від цього процесу принесе вже травень.
Почав відроджуватися попит і на бюджетні авто, у міру звикання споживачів до нових цін. Зрозумівши, що дешевшими автомобілі вже не стануть, споживачі попрямували до автосалонів і істотно поліпшили показники продажів.
Лідерство ринку як і раніше за "АвтоВАЗом". А ось на друге місце вирвався ЗАЗ, збільшивши збут на 19%. Після низки цінових експериментів, в "УкрАвто" сформували оптимальну вартість Lanos і продажі пішли.
Hyundai стабільно претендує також бути в лідерах. Тепер у нього в активі нова пропозиція - кросовер "ix35", який прийшов на додаток до Tucson. Досить вдале цінове позиціювання дозволило новинці одразу дуже активно зайти на ринок.
Квітневе пожвавлення зачепило майже всіх операторів, що свідчить про загальний підйом активності на ринку, говорять експерти.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас