Кредит-Рейтинг" оголосило результати перегляду рейтингів надійності банківських вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредит-Рейтинг" оголосило результати перегляду рейтингів надійності банківських вкладів

Кредит&Депозит
1966
Сьогодні незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило результати перегляду рейтингів надійності банківських вкладів (депозитів), визначених раніше українським банкам.
На підставі аналізу поточної інформації про діяльність банків рейтинги надійності банківських депозитів було підтверджено на попередньому рівні. Протягом аналізованого періоду було визначено рейтинг надійності банківських вкладів (депозитів) одному банку на рівні "3" і призупинено 1 рейтинг надійності банківських вкладів.
Більшість банків (26) нині демонструють середню надійність банківських вкладів з рейтингом "3". Оцінку "5" (найвища надійність) мають 7 банківських установ, кількість банків з рейтингом "4" (висока надійність) склала 15. Надійність банківських вкладів 6 банків перебуває на рівні нижче середнього - "2" (невисока надійність)
На сьогодні інформацію про рівень своїх рейтингів розкрило 18 банківських установ. Інші рейтинги будуть опубліковані після отримання від банків дозволу на їх публікацію.
Рейтинги надійності банківських вкладів (депозитів) є динамічними й можуть бути переглянуті у випадку настання подій і/або зміни показників діяльності банку, які можуть впливати на здатність банківської установи вчасно розраховуватися за банківськими вкладами. Подальша зміна рейтингу залежить від здатності банків підтримувати фінансові показники на прийнятному рівні в умовах складної економічної ситуації у країні. На динаміку зазначеного рейтингу суттєво впливати також може зміна зовнішніх умов (операційного середовища), а саме, банківського регулювання, готовності й можливості держави або власників здійснювати фінансову підтримку життєдіяльності банківської установи.
Список рейтингів (відкритих для публікації): 19
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас