Більше половини українців хочуть до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше половини українців хочуть до ЄС

Казна та Політика
391
Більше половини дорослого населення (53%) України підтримує можливий вступ країни до Європейського Союзу. Проти приєднання до ЄС виступає чверть опитаних. Це показало дослідження, проведене GFK Ukraine 1-16 квітня.
Активно ідею приєднання підтримують громадяни у віці 20-39 років (більше 60%). Старше покоління, навпаки - найбільш послідовні супротивники членства України в ЄС. 31% респондентів 50-59 років і 33% пенсіонерів старше 60 років не підтримують вступ до об'єднаної Європи. Про це повідомляє прес-служба GFK Ukraine.
Що стосується регіонального розподілу, то жителі центральних і західних областей, а також Києва підтримують можливий вступ України до ЄС (69%, 61% і 60% опитаних відповідно). Одночасно жителі Східного і Південного регіонів активніше висловлювалися проти членства (35% і 31% опитаних).
"Підтримка вступу України до ЄС більшістю громадян свідчить, що пріоритет європейської інтеграції, заявлений новим урядом, відповідає прагненням виборців", - прокоментував результати дослідження Гліб Вишлінський, заступник директора GFK Ukraine.
Загальна вибірка опитування становить 1000 респондентів у віці старше 16 років і репрезентативна для населення України за статтю, віком, регіоном проживання і розміром населеного пункту. Опитування проводилось методом особистого інтерв'ю.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас