Уряд Дубая виділить Dubai World 9,5 млрд дол. в найближчі 2 тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Дубая виділить Dubai World 9,5 млрд дол. в найближчі 2 тижні

Кредит&Депозит
411
Операція з виділення кредиторами холдингу Dubai World фінансової допомоги в розмірі 9,5 млрд дол. може бути завершена протягом двох тижнів. Таку заяву зробив сьогодні глава Верховного фінансового комітету Дубая шейх Ахмед бін Саїд аль Мактум в інтерв'ю державному телебаченню, передає РБК з посиланням на Associated Press.
За його словами, зараз уряд доопрацьовує умови плану допомоги в реструктуризації боргів Dubai World.
Нагадаємо, що рішення про виділення до 9,5 млрд дол. для допомоги в реструктуризації боргів державного холдингу Dubai World і підконтрольного йому девелопера Nakheel Верховний фінансовий комітет Дубая прийняв у березні ц.р. Уряд Дубая пропонує провести рекапіталізацію холдингу шляхом конвертації боргових зобов'язань Dubai World перед еміратом обсягом 8,9 млрд дол. в частку в статутному капіталі холдингу, а також надати йому нове фінансування на 1,5 млрд дол. Що стосується проблемного девелопера Nakheel, емірат пропонує нові фінансові вливання у розмірі 8 млрд дол. і конвертацію боргу на 1,2 млрд дол. в частку в статутному капіталі компанії.
Нагадаємо, Дубай, один з найбагатших еміратів ОАЕ, потряс світові ринки 25 листопада, попросивши кредиторів своїх провідних компаній - холдингу Dubai World і девелопера Nakheel - надати відстрочку з виплати боргів у розмірі 26 млрд дол. Заборгованість Dubai World оцінюється майже в 60 млрд дол. Ця новина спровокувала падіння котирувань на світових фондових ринках.
Декількома днями пізніше Dubai World почав переговори з кредиторами про реструктуризацію ряду своїх підрозділів, заборгованість яких сягає 26 млрд дол. Проте влада Дубая заявили, що не мають наміру продавати активи, щоб розплатитися за боргами державного фонду Dubai World. При цьому відзначалося, що Dubai World може продати деякі свої зарубіжні підрозділи.
Нарешті, на початку грудня емірат Абу-Дабі повідомив про виділення уряду емірату Дубай екстреного кредиту в обсязі 10 млрд дол. на погашення боргів державного фонду Dubai World. близько 4,1 млрд дол. з цієї суми підуть на фінансування боргів підконтрольного Dubai World девелопера Nakheel. Решта коштів буде спрямовано на покриття боргових зобов'язань, які повинні бути погашені до кінця квітня 2010 р., і загальні корпоративні цілі.
Dubai World - державна інвестиційна компанія ОАЕ. Під її контролем перебувають об'єкти енергетики, фінансово-банківської сфери, розважального бізнесу. До складу Dubai World входить зокрема компанії Nakheel (будівництво, девелопінг, нерухомість), DP World (оператор портів), а також інвестиційний підрозділ. На III квартал 2009 р. борги компанії складали 59 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас