Дефолт Греції може стати другим Lehman Brothers — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефолт Греції може стати другим Lehman Brothers

Казна та Політика
1926
Можливий дефолт обтяженої боргами Греції може паралізувати світову фінансову систему так само, як це сталося у вересні 2008 року після банкрутства американського банку Lehman Brothers. Таку заяву зробив комісар Євросоюзу із фінансових питань Оллі Рен, повідомляє AFP.
Рен нагадав, що банкрутство Lehman Brothers, що стало одним з наймасштабніших в історії США, призвело до загострення кредитної кризи, яка в результаті викликала найбільший із 1930-х років загальносвітовий економічний спад. На думку Рена, наслідки фінансової неспроможності Греції можуть стати такими ж, якщо не гірше.
Між тим, керівник Центробанку Європи Жан-Клод Тріше заявив, що ЄЦБ не розглядає суверенний дефолт Греції як один з варіантів розвитку подій. Аналогічної точки зору дотримуються в Міжнародному валютному фонді (МВФ).
На початку травня 2010 року Євросоюз і МВФ прийняли програму допомоги Греції, згідно з якою країні буде виділено 100 мільярдів доларів протягом трьох років за ставкою нижче ринкової. Країни ЄС нададуть 80 мільярдів, а МВФ - ще 30 мільярдів. В обмін грецький уряд погодився виконати низку умов, зокрема істотно зменшити державні витрати і дефіцит бюджету, а також переглянути податкове законодавство.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас