Проблеми Греції можуть дійти до Австралії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблеми Греції можуть дійти до Австралії

Казна та Політика
1333
Зміцнення економіки Австралії, яке, як очікується, перевершить середньорічні темпи в наступні два роки, можливо призупиниться через боргові потрясінням в Європі, говориться в заяві центрального банку країни.
"Фінансові проблеми у Європі можуть змусити інвесторів відступити, спровокувавши різке уповільнення у світовій економіці", - говориться в повідомленні Резервного банку Австралії. "Якщо це станеться раптово, то може спровокувати додатковий період глобальної економічної слабкості і падіння цін на сировинні товари", - зазначають економісти банку.
І хоча центральний банк Австралії збільшив прогноз із внутрішнього зростання, фінансова влада відзначає, що інвестори в даний час не дуже хочуть ризикувати.
"Якщо ця невизначеність поглибиться, то хороша економічна ситуація в Австралії, поза сумнівом, допоможе уникнути різкого падіння, але досвід кінця 2008 року показує, що готовність інвестувати в зарубіжні активи в таких умовах помітно знижується ", - повідомили представники банку в своєму щоквартальному звіті із грошово-кредитної політики.
Втім, не дивлячись на всі побоювання, економіка Австралії в даний час демонструє ознаки зміцнення, а такі компанії, як ВНР Billiton і Chevron "залучають рекордні інвестиції в гірничодобувному секторі, аби задовольнити китайський попит на залізняк, вугілля і енергетику".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас