Реорганізація в ПАТ ускладнила для банків процес стягнення боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реорганізація в ПАТ ускладнила для банків процес стягнення боргів

Кредит&Депозит
566
Реорганізація в публічні акціонерні товариства (ПАТ) ускладнила для банків процес стягнення боргів, повідомляється в прес-релізі Асоціації "Український кредитно-банківський союз" (УКБС).
"У разі, коли банки-стягувачі перетворюються на ПАТ, виникає проблема з реалізацією виконавчих документів, які були видані судом до отримання статусу ПАТ. Органи Державної виконавчої служби (ДВС) відмовляють у відкритті провадження по виконавчих документах, виданих банку-стягувачу до зміни", - йдеться в прес-релізі.
У зв'язку з цим УКБС звернулася до міністерства юстиції України з проханням надати виконавчій службі роз'яснення стосовно відсутності підстав для відмови в прийнятті до виконання документів після реорганізації банків в ПАТ.
Як зазначено в прес-релізі, згідно з законом про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно особливостей проведення заходів з фінансового оздоровлення банків (№1617-VI), до реорганізованих банків не застосовуються норми щодо припинення юридичної особи.
"Якщо банки, реорганізовані в ПАТ, виступають стягувачами, то вимоги ДВС щодо вжиття процедури процесуального правонаступництва у виконавчих провадженнях неправомірні", - підкреслюється в прес-релізі.
УКБС відзначає, що реорганізовані банки змушені звертатися до судів практично по всіх чинних виконавчих документах: велика кількість таких звернень затягує терміни прийняття рішень.
Як повідомлялося, на 1 квітня 2010 року в країні діяло 175 банків, з яких 117 кредитно-фінансових установ (66,9%), - у формі ПАТ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас