Нацбанк присвоїв ВДЦП банківський код — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк присвоїв ВДЦП банківський код

Кредит&Депозит
455
Національний банк України (НБУ) присвоїв Приватному акціонерному товариству "Всеукраїнський депозитарій цінних паперів" (ВДЦП) банківський код і включив депозитарій в електронний технологічний довідник банків, що підтримуються в межах системи електронних платежів НБУ.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі ВДЦП.
Як відзначили в депозитарії, присвоєння коду банку для ВДЦП є одним з кроків у переведенні грошових операцій при здійсненні розрахунків по угодах цінних паперів на нову технологію, коли охоронці зможуть відкривати свої грошові рахунки безпосередньо у ВДЦП і здійснювати за бажанням відкриття окремих грошових субрахунків для своїх депонентів на рівні депозитарію. Очікується, що така можливість надаватиметься хранителям і їхнім депонентам в другій половині поточного року.
ВАТ "Всеукраїнський депозитарій цінних паперів" створено в 2008 році. До складу засновників ВАТ увійшли Національний банк України, ПФТС, УМВБ і комерційні банки (всього 22 засновники).
13 квітня 2009 р. Наглядовою радою ВАТ "Міжрегіональний фондовий союз" було прийнято рішення про передачу цілісного майнового комплексу ВАТ "ВДЦП".
24 квітня 2009 р. позачерговими загальними зборами акціонерів ВДЦП було прийнято рішення придбати прості іменні акції ВАТ "Міжрегіональний фондовий союз" у його акціонерів шляхом проведення додаткової емісії акцій на загальну суму в 73 млн. грн.
Акціонери МФС в кінці лютого 2009 року схвалили продаж цілісного майнового комплексу Всеукраїнському депозитарію цінних паперів.
Станом на кінець 2009 р., акціонером, який володіє найбільшим пакетом акцій ВДЦП, був Національний банк України (частка в статутному капіталі - 22,86%). Загальна кількість акціонерів ВДЦП, станом на 31 грудня 2009 р., склала 79.
Статутний капітал депозитарію - 153 млн. 100 тис. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас