У РФ розраховують на інтеграцію економік Росії і України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РФ розраховують на інтеграцію економік Росії і України

Казна та Політика
273
Голова Ради Федерації Сергій Миронов у четвер на прес-конференції назвав реальною економічну інтеграцію Росії і України.
Він прокоментував, зокрема, "чутки про повну інтеграцію Росії і України". "Коментувати чутки - взагалі справа бездарна", - відзначив голова РФ.
"Об'єднання за формою СРСР", на його думку, "нереальне". Проте, додав Миронов, "інтеграція економік двох країн цілком реальна, інтеграція дружби і добросусідства - теж реальна".
Спікер підкреслив, що "цей процес йтиме залежно від побажань народів двох колишніх республік СРСР".
Відповідаючи на питання, чи не слід Європі чекати "нових ускладнень" через можливе злиття "Газпрому" і "Нафтогазу, Миронов відзначив: "Росія як постачальник газу і Європа як його споживач взаємозалежні".
Він уточнив, що йдеться про залежність "не політичну, а технологічну". Росія і Європа, додав голова РФ, "однаково зацікавлені в безперебійних постачаннях вуглеводнів, оскільки газ повинен по природному циклу безперервно кудись текти, а якщо перекрити всі крани на його шляху, це означає занапастити родовище". Отже, вважає спікер Ради Федерації, Росія "зацікавлена в безперервній експлуатації родовищ і в контрактах на його постачання на десятиліття".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас