Генсек НАТО: Європейська ПРО обійдеться в 200 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генсек НАТО: Європейська ПРО обійдеться в 200 млн євро

201
Створення системи протиракетної оборони (ПРО) для захисту території всіх країн НАТО в Європі обійдеться приблизно в 200 млн євро, заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, передає Deutsche Welle.
Він пояснив, що потрібно всього лише перетворити створювану нині систему захисту бойових частин від ракет вна систему ПРО для захисту всього населення країн-членів альянсу. За словами генсека НАТО, треба також врахувати, що ця сума розрахована на 10 років. Якщо ж до цього додати, що 200 млн євро треба буде розділити між 28 країнами НАТО, то підстав відмовлятися від виконання даного проекту взагалі не залишиться, вважає А.Ф.Расмуссен.
Він сподівається на те, що питання створення європейської системи ПРО буде прийняте на саміті НАТО в Лісабоні в листопаді ц.р. Проте деякі країни, наприклад, Франція, налаштовані негативно, тому США паралельно розглядають можливість створення іншої системи ПРО в Південно-Східній Європі.
Раніше експерти, оцінюючи суму, в яку обійдеться НАТО створення ПРО для захисту європейських країн, називали суми в декілька мільярдів євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас