Французькі банки зобов'язалися не виводити активи з Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французькі банки зобов'язалися не виводити активи з Греції

784
Французькі банки зобов'язалися не виводити активи з Греції, аби підтримати країну в період кризи, передає агентство Франс Пресс із посиланням на заяву міністра економіки країни Крістін Лагард.
"Французькі банки, які, я упевнена, зроблять заяви в найближчі години, взяли на себе зобов'язання зберегти активи в Греції в рамках нинішніх дискусій з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і Єврокомісією", - заявила Лагард.
За даними Франс Пресс, французькі банки розмістили в Греції близько 50 мільярдів євро. На другому місці - швейцарські банки, трійку замикають німецькі фінансові установи.
Греція опинилася на межі дефолту через неможливість рефінансувати свій 300-мільярдний борг ринковим шляхом. Країні необхідно рефінансувати 8,5 мільярда євро боргу до 20 травня 2010 року.
Міністри фінансів 16 країн єврозони затвердили пакет фінансової допомоги Греції з боку Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду в розмірі 110 мільярдів євро. Вісімдесят мільярдів з них бере на себе ЄС, у тому числі близько 22 мільярдів - Німеччина. Кредити країн-членів зони євро будуть двосторонніми під пільгові 5%.
Франція має намір надати Греції 16,8 мільярда євро. У ніч на вівторок план допомоги Греції прийняли Національні збори, в четвер документ розгляне верхня палата парламенту - Сенат.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас