Swedbank нестримно скуповує нерухомість в Балтії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Swedbank нестримно скуповує нерухомість в Балтії

Нерухомість
2654
Цього року Swedbank планує скупити в країнах Балтії нерухомість на суму близько 320 млн. євро (5 млрд. крон). Банк SEB також упевнений, що їх портфель цього року зросте.
Зі звіту Swedbank за перший квартал видно, що дочірня фірма Ektornet, яка займається проблемною нерухомістю банку, прогнозує зростання активів до кінця року в 5 разів. Це означає, що фірмі належало б нерухомості на 6,4 млрд. крон, з яких понад 5 млрд. крон - в країнах Балтії. "Це, звичайно, стосується і Естонії. Більшість об'єктів вже в роботі. Це проекти, які потрапляють в банк через різні процеси банкротства", - повідомив фінансовий керівник Swedbank Еркки Раазуке.
Велика частка активів Ektornet в даний час знаходиться в Пих’яла, а естонська частина складає чверть. "Вважаю, що до кінця року частка країн Балтії складе три чверті. З цих трьох четвертих частка Латвії - найбільша. Частки Естонії і Литви більш-менш однакові, але це ще не уточнено", - сказав він.
Керівник Ektornet Residential Estonia OÜ, яке є дочірнім підприємством Swedbank, Мееліс Шокман додав, що вони скуповують лише нерухомість і беруть участь лише у відкритих аукціонах, які проходять в процесі виконавчого виробництва або процесу банкротства. "В основному йдеться про житлові проекти розвитку", - додав він. "Станом на 31 березня, в підприємства Ektornet в Естонії було керованих активів на 288,6 млн. крон".
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас