Гейтнер обіцяє розібратися з компаніями, які обслуговують іпотеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер обіцяє розібратися з компаніями, які обслуговують іпотеку

Казна та Політика
663
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер обрушився з різкою критикою на компанії, які обслуговують іпотеку, які, за його словами, роблять недостатньо, щоб допомогти американцям уникнути втрати житла, і пообіцяв розгорнути наступ на низькопробні методи, повідомляє Reuters.
"Ми не вважаємо, що обслуговуючі компанії роблять достатньо, щоб допомогти власникам житла, щоб допомогти їм пройти через важку і страшну процедуру, яка дозволяє уникнути вилучення житла за борги", - заявив він, виступаючи на засіданні підкомітету сенату по асигнуваннях.
Гейтнер додав, що міністерство тривожать повідомлення про такі дії обслуговуючих компаній, як вилучення житла у власників, які мають право на допомогу в рамках державної програми Home Affordable Mortgage Program, втраті документів або заявах про їх втрату або навіть рекомендації, що відводять проблемних власників житла від доступної допомоги.
"Все це неприйнятно", - заявив він, додавши, що Міністерство фінансів проводить "цілеспрямований і глибокий аналіз відповідності", аби переконатися, що обслуговуючі компанії працюють сумлінно.
"В ситуаціях, коли діяльність обслуговуючих компаній не відповідає стандартам, ми позбавлятимемо їх стимулювання або вимагатимемо повернення виданих раніше коштів", - сказав міністр, маючи на увазі, що обслуговуючі компанії заробляють на урядовій програмі, допомагаючи власникам житла скоректувати платежі по позиці, аби вони могли уникнути вилучення за борги. Гейтнер додав, що міністерство найближчим часом опублікує "детальні дані про роботу обслуговуючих компаній" з тим, щоб законодавці і прості американці могли самі вирішити, чи сумлінно працюють ці компанії.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас