Експерт: Греція навряд чи повністю розплатиться по позиках з партнерами по єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Греція навряд чи повністю розплатиться по позиках з партнерами по єврозоні

Казна та Політика
333
Греція, ймовірно, не зможе повністю розплатитися по двосторонніх позиках, які будуть виділені партнерами по зоні євро для надання фінансової допомоги цій країні, вважає провідний фахівець з економіки Центру європейської політики, брюссельського експертно-аналітичного центру, Фаб’ян Зюліг.
Євросоюз і МВФ обіцяли Греції до 45 млрд євро під пільговий відсоток для подолання важкої бюджетної і боргової кризи. Афіни офіційно звернулися по кредити минулої п'ятниці на тлі різкого зростання відсотка по грецьких державних облігаціях і погіршення статистичних даних. Греції необхідно рефінансувати 8,5 млрд євро боргу до 20 травня 2010 року.
Єврокомісар з економіки і монетарних справ Оллі Рен запевнив у четвер, що робота над програмою фінансової допомоги Греції з боку Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду буде завершена найближчими днями. За його словами, буде вироблена програма на декілька років з відновлення фінансово-економічної стабільності Греції, яка передбачає надання їй скоординованих позик з боку партнерів по зоні євро, а також дозволить зберегти фінансову стабільність "в Європі в цілому і в глобальному масштабі".
За інформацією західних ЗМІ, для стабілізації фінансово-економічної ситуації Греції можуть потрібно протягом майбутніх трьох років позики з боку партнерів по єврозоні на суму близько 120 млрд євро. Місія МВФ і Євросоюзу прибула до Афін в середині минулого тижня, щоб визначити умови кредитування. Допомога ЄС виділятиметься на двосторонній основі країнами єврозони. Для надання кредитів у кожному випадку буде потрібно окрему угоду, жоден подібний документ поки не підписано.
"Ідея щодо того, що Греція зможе розплатитися по всіх своїх боргах, виглядає героїчно", - сказав Зюліг в інтерв'ю брюссельській інтернет-газеті EUobserver. На думку експерта, без реструктуризації боргу Греція не зможе знайти в середньостроковій перспективі стійке економічне зростання, і існує "дуже реальна вірогідність" того, що влада країни не зможе виплатити в повному обсязі кошти по кредитах з боку єврозони.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас