Інфляція в єврозоні в квітні прискорилась до максимуму з грудня 2008 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в єврозоні в квітні прискорилась до максимуму з грудня 2008 року

Казна та Політика
325
Споживчі ціни в єврозоні зросли в квітні на 1,5% в річному обчисленні, що є максимальним підвищенням з грудня 2008 року, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на попередні дані статистичного управління Європейського Союзу.
В березні інфляція в регіоні складала 1,4%.
Темпи інфляція цього місяця співпали з очікуваннями аналітиків.
Прискорення інфляції в єврозоні відображає головним чином зростання цін на енергоносії. З лютого по квітень ціни на нафту злетіли на 16%. Водночас збільшення споживчих витрат обмежується тим, що компанії скорочують витрати і кількість робочих місць. Суверенна боргова криза, що розповзається по Європі, примушує працедавців і надалі відкладати прийом на роботу нових співробітників.
"Я не бачу жодного значного інфляційного тиску ні цього року, ні в наступному, - заявляє старший економіст німецького Dekabank Карстен Юніус. - Пік безробіття припаде лише на літо 2011 року. Боргова криза, що в той же час поширюється, приховує загрозу відновленню економіки".
За прогнозом аналітиків, опитаних Bloomberg, на засіданні 6 травня Європейський центральний банк (ЄЦБ) збереже ключову ставку на рівні 1% річних.
Цільовий рівень інфляції для ЄЦБ становить трохи менше 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас