ЄС і МВФ пред'явили нові вимоги до влади Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС і МВФ пред'явили нові вимоги до влади Греції

Казна та Політика
569
Євросоюз і Міжнародний валютний фонд (МВФ) в процесі обговорення фінансової підтримки Греції висунули додаткові вимоги до влади країни. Про це повідомляє AFP із посиланням на заяви представників місцевих профспілок.
Зокрема, від Греції вимагають скоротити до 2011 року дефіцит бюджету відразу на 10 процентних пунктів. За останніми оцінками Eurostat, в 2009 році бюджетний дефіцит країни досяг 13,6 відсотка ВВП - максимуму серед країн єврозони. Надалі цей показник може бути переглянутий і перевищити 14 відсотків.
Раніше прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу обіцяв, що в 2010 році дефіцит бюджету має бути скорочений до 8,7 відсотка ВВП. Також передбачається, що в 2012 році цей показник буде понижений до звичайного рівня вимог до учасників Євросоюзу, тобто до 3 відсотків ВВП.
Крім того, Греції необхідно додатково урізати зарплати бюджетникам і пенсії, а також підвищити податки. Так, передбачається припинити виплату бюджетникам 13-ї і 14-ї зарплат, а розмір ПДВ збільшити на 1-2 відсотки з нинішніх 19 відсотків.
Нагадаємо, в поточному році грецький уряд вже зробив низку непопулярних в населення країни заходів, спрямованих на скорочення бюджетного дефіциту. Так, були знижені зарплати працівникам бюджетної сфери, заморожені пенсії і переглянуто податкове законодавство. В результаті в країні регулярно відбуваються масові страйки, черговий намічено на 5 травня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас