Мерія обіцяє вирішити питання з кіосками в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мерія обіцяє вирішити питання з кіосками в Києві

Казна та Політика
237
Перший заступник мера столиці Анатолій Голубченко заявив, що до Євро-2012 мерія обіцяє навести лад з розміщенням кіосків у столиці.
"Є одна проблема - те, що людина отримала, забрати майже неможливо. Ми допустили серйозні помилки і давали дозволи (на розміщення кіосків) наліво і направо, тепер забрати назад дуже важко. Але ми над цим працюємо і намагаємося тих, хто встановив МАФи, закликати до співпраці і вирішити це питання без серйозних конфліктів", - відзначив Голубченко.
Так, за даними першого заступника мера Києва, ще два роки тому в місті було близько п'яти тисяч кіосків, зараз їх 12 тисяч.
"За останні два роки лукаві ручки дали дозволів на установку ще семи тисяч МАФів", - заявив заступник мера, додавши, що більшість кіосків встановлені законно, але є і встановлені не зовсім законним способом.
В той же час, чиновник підкреслив, що виступає проти розміщення кіосків в столиці. "Я особисто вважаю і заявляю про це відкрито: Київ - не для МАФів. Київ - це європейська столиця. Так, МАФи є у всіх країнах, у всіх столицях. Але це кіоски з продажу квітів, проїзних квитків, або прохолодних напоїв влітку, і розташовані вони не в центрі", - заявив Голубченко.
Нагадаємо, в березні Київська міська державна адміністрація ввела мораторій на установку малих архітектурних форм (МАФів). У квітні столична мерія почала демонтувати кіоски, встановлені біля входів у метро.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас