Податкова поліція обшукала центральний офіс Deutsche Bank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова поліція обшукала центральний офіс Deutsche Bank

Казна та Політика
768
Німецька податкова і кримінальна поліція 28 квітня провела масову облаву на податкових ухильників. Обшуки пройшли в цілому за 230 адресами, у тому числі в центральному офісі Deutsche Bank у Франкфурті-на-Майні, повідомляє Spiegel.
У поле зору правоохоронних органів потрапили близько 50 підприємств і компаній: їх підозрюють в прихованні податків при спекуляції промисловими квотами на викид парникових газів. Збиток, завданий бюджету ФРН, оцінюється щонайменше в 180 мільйонів євро.
За наявними даними, компанії, що опинилися під підозрою, організували так звану податкову карусель. За кордоном через німецькі підприємства купувалися квоти на викид CO2, які потім перепродавалися усередині країни. Таким чином, податок із обороту не сплачувався. Останнє підприємство в ланцюжку знов продавало квоти на CO2 за кордон і отримувало від держави відшкодування податку із обороту.
Обшуки в Deutsche Bank, як повідомляє Spiegel із посиланням на зроблені раніше заяви податкових слідчих, були проведені з метою з'ясувати, яку роль у функціонуванні шахрайського ланцюжка відігравали фінансові інститути. Зокрема, правоохоронні органи мають намір з'ясувати, чи були банки обізнані про те, що беруть участь в незаконних операціях, чи ж були використані усліпу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас