Chery може створити виробництво автомобілів у Білорусії вартістю 250 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Chery може створити виробництво автомобілів у Білорусії вартістю 250 млн дол.

Казна та Політика
196
Китайська компанія Chery Automobile може реалізувати в Білорусії проект створення нового виробництва легкових автомобілів, повідомив заступник міністра економіки Білорусії Анатолій Філонов на прес-конференції в середу.
За даними Мінекономіки, орієнтовна вартість проекту складає близько $250 млн.
Як відзначив заступник міністра, Chery Automobile була визнана переможцем відкритого конкурсу, проведеного білоруським урядом Білорусії в 2009 році. Планується, що в разі реалізації проекту продукція вироблятиметься на майданчику МАЗу. "Але яким це буде автомобіль, я поки не можу коментувати", - сказав Філонов.
Тим часом, розробка бізнес-плану торік була припинена китайською стороною, яка посилалася на глобальну фінансово-економічну кризу. Крім того, Chery як одну з основних вимог до білоруської сторони висуває гарантії безперешкодного доступу продукції на російський ринок. У Мінекономіки вважають, що практичну реалізацію проекту стримує невизначеність щодо уніфікації митних зборів на легкові автомобілі, що імпортуються, в рамках створюваного Митного союзу Білорусії, Росії і Казахстану.
Філонов підкреслив, що він вважає можливим досягнення домовленостей по всіх спірних моментах. "Інтерес з китайського боку є, проект буде реалізований", - заявив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас