Британський менеджер Goldman Sachs відкинув всі звинувачення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський менеджер Goldman Sachs відкинув всі звинувачення

Казна та Політика
223
Керівник британського підрозділу Goldman Sachs Фабріс Турре категорично заперечує свою винність в шахрайстві, не визнаючи також провини свого банку. Відповідну заяву він зробив, виступаючи на слуханнях в Сенаті США.
За словами Турре, він не повідомляв інвесторів, які купували в Goldman Sachs папери CDO (так звані облігації взаємного боргу), що хедж-фонд Paulson & Co, який брав участь у відборі забезпечуючих CDO іпотечних облігацій, мав намір грати на їх підвищення (у реальності фонд, навпаки, ставив на падіння вартості паперів). Основний пункт претензій Комісії з цінних паперів і бірж (SEC), Goldman Sachs, що пред'являються, полягає в тому, що банк вводив клієнтів в оману про наміри Paulson & Co.
Турре в той же час не став заперечувати, що фонд брав участь у формуванні пакету CDO, проданого двом інституційним інвесторам, - ACA Management і IKB.
Тим часом, ВПС News наводить уривки з електронного листування Турре в 2007 році, коли і був укладений вищезазначений контракт. У приведених листах він називає CDO "інтелектуальною мастурбацією" і відзначає, що в цього продукту немає мети і ніхто не знає, як його оцінювати. Американський ринок високоризикової іпотеки, облігаціями якого часто забезпечувалися подібні папери, в своїх повідомленнях він характеризує як "мертвий".
Одночасно Bloomberg опублікував листування високопоставленого топ-менеджера Goldman Sachs Томаса Монтага. Він називає інший пакет CDO - Timberwolf Ltd., також сформований банком в 2007 році, "операцією лайна", маючи на увазі дуже низьку якість цінних паперів, що забезпечують його.
SEC подала позов до Goldman Sachs в середині квітня. За версією регулятора, банк повинен нести відповідальність за обман інвесторів, що призвів до втрати ними мільярда доларів. В той же час представники самого Goldman стверджують, що за операцію може відповідати лише сам Турре.
27 квітня стало відомо, що акціонери Goldman Sachs вже подали до суду три самостійні позови на дії менеджменту банку. Претензії акціонерів полягають в тому, що керівництво кредитної установи не повідомило їм, що стосовно організації ведеться розслідування.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас