Азаров: Уряд Тимошенко завдав державі збитків у розмірі 100 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Уряд Тимошенко завдав державі збитків у розмірі 100 млрд грн

Казна та Політика
1788
Уряд Юлії Тимошенко завдав державі збитків у розмірі 100 млрд грн. Про це, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.
За словами М.Азарова, головними статтями витрат, які призвели до надмірного і нецільового використання бюджетних коштів, стали оплата російського газу, а також фінансування передвиборчих обіцянок кандидата у Президенти Юлії Тимошенко, зокрема, видача житла пільговикам через Державну іпотечну установу, закупівля машин швидкої допомоги.
"Тепер у бюджеті необхідно знайти майже 1,7 млрд грн, відірвати їх від медицини, освіти, і заплатити банкам борги за передвиборчий піар Ю.Тимошенко. А пам'ятаєте автомобілі швидкої допомоги, які під час передвиборчого турне роздавала колишній прем'єр-міністр? По-перше, один такий автомобіль коштував державі в 1,6 раза дорожче, ніж він вільно продається на території України. По-друге, на цих автомобілях, як виявилось, взагалі неможливо перевозити хворого... невідомо, куди розтринькали 3 млрд грн іноземних екологічних інвестицій. Ці кошти також треба відновлювати, передбачати в бюджеті, відривати їх від соціального захисту людей. А ще - відповідати перед інвесторами, за те, що жодного екологічного енергоощадного проекту не було здійснено. "Випарувалося" з бюджету 800 млн грн застав учасників конкурсу з приватизації ОПЗ. Їх також треба повертати. В цілому, дії попереднього уряду спричинили державі збитки розміром 100 млрд грн, а тому матеріали про виконання бюджету 2009 р. повинні розглядатися не народними депутатами, а правоохоронними органами. І колишній прем'єр-міністр і посадові особи повинні нести кримінальну відповідальність за це", - заявив М.Азаров.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас