Торгуйте з богом! У Європі з'явився християнський фондовий індекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торгуйте з богом! У Європі з'явився християнський фондовий індекс

Казна та Політика
413
На фондовому ринку Європи вчора з'явився перший в історії фінансів християнський індекс акцій - Stoxx Europe Christian Index, який покликаний допомогти інвесторам, розчарованим фінансовою кризою, вибрати цінні папери "етичних" компаній.
В індекс увійшли 533 європейські емітенти, які отримують прибуток за рахунок бізнес-процесів, що не суперечать цінностям і принципам Християнства, повідомляє Financial Times. Ніколи не попадуть в список Stoxx Europe Christian Index компанії, що займаються порнографією, торгівлею або виробництвом зброї і тютюну, а також компанії ігрового сектора і клініки, які надають послуги з штучного запліднення. Серед інших "етичних" компаній в Stoxx Europe Christian Index включені BP, HSBC, Nestle, Vodafone, Royal Dutch Shell і GlaxoSmithKline.
Комітет з управління фондовим індексом включає представників Ватикану, до його обов'язків входить оцінка компаній, включених в загальний європейський індекс Stoxx Europe 600.
За словами генерального директора компанії Stoxx Хармута Графа, інвестори все частіше демонструють потребу в "прозорому" індексі, який допоможе їм орієнтуватися серед емітентів і купувати акції лише тих компаній, які "відповідають релігійним принципам і заробляють відповідно до християнських цінностей".
Питання "етичності" інвестицій хвилює інвесторів вже не перший рік. Деякі з найбільших інвестиційних фондів, таких як Aviva Investors, Axa Investment Managers і Henderson Global Investors, створили в своїх структурах спеціальні етичні фонди для педантичних інвесторів. До того ж, усе активнішими інвесторами стають Католицька і Англіканська Церкви.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас