"Сбербанк" і GM домовилися про компенсацію за зірвану операцію щодо Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Сбербанк" і GM домовилися про компенсацію за зірвану операцію щодо Opel

Казна та Політика
540
"Сбербанк" і General Motors повідомили сьогодні "про вирушення на взаємоприйнятних умовах" всіх вимог "Сбербанку" про компенсацію, що виникають з рішення американського автоконцерну не продавати мажоритарний пакет автовиробника Opel, передає ІТАР-ТАРС із посиланням на спільний прес-реліз "Сбербанку" і компанії GM.
B ньому відзначається, що "сторони також заявляють про готовність до потенційно взаємовигідної співпраці в майбутньому".
Угоду про продаж 55% Opel GM з одного боку і Magna і "Сбербанк" - з іншого прийняли у вересні цього року. Продавець не отримував нічого, але залишав у своїй власності 35% Opel (ще 10% мали перейти робітникам німецького автоконцерну).
Покупці обіцяли інвестувати в Opel 500 млн євро, а уряд Німеччини був готовий видати держгарантії на 3 млрд євро на додаток до кредиту на 1,5 млрд євро, який німецька влада надали компанії навесні цього року.
Проте 3 листопада рада директорів GM несподівано прийняла рішення не продавати акції Opel, що викликало обурення уряду Німеччини, що підтримував операцію з Magna, і профспілок. Директори GM взяли до уваги поліпшення прогнозів для авторинку і зміну становища самої американської компанії.
Глава "Сбербанку" Герман Греф неодноразово говорив, що розчарований рішенням GM. "Дев'ять місяців переговорів, дев'ять тисяч парафованих листів контракту були готові до підписання. І за два дні до операції GM відмовився від неї", - сказав він в одному з інтерв'ю.
Керівництво канадсько-австрійської фірми Magna, партнера "Сбербанку" по операції, зі свого боку, зажадало від General Motors повернення фінансових коштів, які були витрачені у зв'язку з можливою покупкою Opel. Йшлося, за даними ЗМІ, про майже 100 млн євро.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас