ДАІ привчить пристібати ремені безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ привчить пристібати ремені безпеки

Казна та Політика
869
Департамент ДАІ МВС України, з 24 по 30 квітня на українських автодорогах проводить операцію - "Ремені безпеки - шанс на життя". У відомстві мають намір сформувати у українських водіїв відповідальне ставлення до використання в дорозі ременів безпеки.
В ДАІ відзначають, що при недотриманні вимог Правил дорожнього руху (ДТП), щодо використання засобів безпеки в транспортних засобах, порушникам доведеться заплатити штраф в сумі від 51 до 85 гривень.
За даними ДАІ вірогідність смертельного результату для водіїв, які користуються ременями безпеки, зменшується в 2,1 разів, а для пасажирів - в 3,1 від загального числа ДТП. Для тих, хто користується ременями безпеки, ризик загинути під час лобового удару зменшується в 2,3 разу, і в 5 разів - при перекиданні автомобіля.
За статистикою ДАІ, близько 60-70% смертельних випадків при ДТП відбувається саме тому, що люди навмисне не скористалися ременями безпеки. "Таким чином, з 100 загиблих людей 60-70 могли б залишитися живими", - відзначають у Державтоінспекції.
Також ремені безпеки практично унеможливлюють отримання травм голови, в той час, як близько 84% від загальної кількості всіх потерпілих в ДТП, як правило, доставляються в лікарні з черепно-мозковими травмами.
В ДАІ упевнені - поради, прохання і повчання не можуть бути дієвішими, ніж покарання. "У Англії серйозно ставитися до засобів безпеки в автомобілях почали лише після введення вимоги про обов'язкове їх використання. Така ж картина спостерігалася в Швеції і Австралії, де після прийняття відповідного закону різко зменшилася кількість ДТП з тяжкими наслідками. Досягли такого результату і завдяки встановленню значної суми штрафу за подібне порушення. Наприклад, у Великобританії це близько 500 фунтів стерлінгів (722 долари), в Ізраїлі - 380 шекелів (88 доларів)", - йдеться в повідомленні ДАІ.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас