Меркель: Перш ніж давати кредит Греції, необхідно уважно вивчити її плани — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Перш ніж давати кредит Греції, необхідно уважно вивчити її плани

Казна та Політика
295
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що перш ніж Греції може бути надана широкомасштабна допомога Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Євросоюзу, ця країна має подати переконливий план жорсткої економії.
Європейський Центробанк і МВФ повинні уважно вивчити цей план і дійти висновку, що бюджетна криза в Греції є "не лише грецькою проблемою, але і проблемою для стабільності всієї зони євро", заявила Меркель в Берліні в п'ятницю, 23 квітня. Лише після цього можна буде говорити про надання Греції конкретної допомоги. Стабільність євро має абсолютний пріоритет, підкреслила канцлер.
За словами Ангели Меркель, в п'ятницю вона розмовляла по телефону з прем'єр-міністром Греції Георгіосом Папандреу, і вони погодилися, що для вирішення питання про надання фінансової допомоги Афінам буде потрібен певний час. Проте міністр фінансів Греції Георгіос Папаконстантіну, який 23 квітня офіційно попросив ЄС і МВФ надати допомогу його країні, заявив, що гроші надійдуть вже через декілька днів, повідомляє агентство dpa.
Європейський Союз планує надати Греції до 30 мільярдів євро. Найбільшу частину цієї суми - майже 28 відсотків, або 8,3 мільярда євро, виділить Німеччина. Друга за величиною частина - майже 21 відсоток, або 6,3 мільярда євро - припадає на Францію.
Франція і Іспанія стали першими державами, що пообіцяли Греції швидку допомогу. Міністр економіки Франції Крістін Лагард 23 квітня повідомила, що рішення виділити гроші Греції Париж прийме між 3 і 6 травня, а міністр фінансів Іспанії Елена Сальгадо Мендес сказала, що рішення буде прийнято вже 30 квітня.
Тим часом агентство Reuters відзначає, що Іспанія сама переживає глибоку бюджетну кризу. Обсяг дефіциту в цій країні складає 11,2 відсотка - лише на 2,5 відсотка менше, ніж в Греції, яка перебуває на межі фінансового краху.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас